Naturuke

Denne uken har vi gjennomført naturuke i barnehagen, og vi har jobbet mye med fokusområdene til barnehagen, kultur og natur. Rammeplanen skriver at barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring. Vi i Røkeberg Kultur- og Naturbarnehage er mye ute og fokuserer på å gi barna gode naturopplevelser året rundt. Gjennom naturuken sentrerer vi dette arbeidet enda mer, og vi har mange kreative og spennende aktiviteter i naturen. 

Fokuset denne uken har vært å bruke naturen og materialer naturen har å by på. Åpningen av naturuken tok Skau Jon, en morsom fyr som passer på Hottentottskogen og alle dyrene som bor der. Han fortalte oss om hva som hører til i naturen og hvordan vi skal behandle den. Som en del av åpningssermonien sagde han over en kvist og naturuken var dermed i gang. 

Uken har hatt litt forskjellig å by på. Alt fra å gå på tur i Hottentottskogen for å samle naturmaterialer vi skulle bruke til å dekorere runde trefjøler, til maling på trærne i skogen. Dette var veldig moro og mange brukte god tid og la mye i jobb i kunstverkene sine.

I barnehagen har vi formet trær av leire og laget en stor skog. Disse har vi laget en utstilling av som står i 1 og 2 etasje slik at barn og voksne kan beundre kunstverket de har laget.

Vi har kost oss masse og vært ute stort sett hele uken. Til lunsj har vi hatt høstsuppe, grillpølser, nybakt brød og ostesmørbrød. Vi avsluttet uken med pinnebrød.

Denne uken har virkelig bydd på mye sansing, kreativitet, undring og ikke minst mange flotte naturopplevelser.  

 

 

Tilbake til oversikt
  • Del:

Siste artikler
  • Besøksdag for nye søkere 21. februar 2021
  • Naturuke i barnehagen
  • Brannvernuke i barnehagen
  • Tilvenning i barnehagen
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY